fredag 23 september 2022

DEN HÄR SOMMAREN HAR VARIT GALEN

 

När det gäller personlig assistans, tillhör jag de riktigt gamla i gården. Jag har nämligen haft personlig assistans sedan 1990. Men jag har aldrig upplevt en sommar som den här. Det har varit så svårt att få tag på assistenter. Så jag är oerhört tacksam för våra assistenter som har jobbat ”häcken” av sig för att få sommaren att fungera för mig och hustrun.

Samma engagemang i arbetet såg vi på LSS-Partner när Covid epidemin bröt ut. En liknande stark känsla för jobbet var jag också med om 1995 när ett tidigt snöoväder lamslog Göteborg. Jag tror att jag och hustrun tog emot 7 samtal från oroliga assistenter som undrade hur det gick för oss. En assistent gick från Hisingen till oss I Majorna där vi bodde då, bara för att försäkra sig om att vi hade det vi behövde. Men just den helgen skulle jag och hustrun har rest bort så vi hade assistenter inbokade på ett rese schema just den helgen. Så det löste sig fint. Efteråt fick jag veta  att inte en enda av kunderna i det assistansbolag jag anlitade hade stått utan assistans, de här väldigt speciella dagarna.

Jag har haft många assistenter genom åren som också har arbetat inom hemtjänsten. De säger att skillnaden mellan assistansen och hemtjänsten framför allt ligger i att det finns tid att göra ett bra jobb och lära känna sin brukare. Jag skulle säga att skillnaden mellan den personliga assistansen och hemtjänst är att den personliga assistansen är utformad utefter det är krav som finns i LSS. Hemtjänsten är överhuvudtaget inte anpassad efter målen i sin lag, socialtjänstlagen.

Vi på LSS-Partner är oerhört stolta över våra engagerade assistenter. Ni är en förutsättning för att vi kan upprätthålla vår goda kvalité.

Inga kommentarer: