söndag 3 juli 2016

Zara I love you




Jag är en gammal proggare, så Zaras musik berör mig inte särskilt i själen. Men hennes tankar däremot får mig att känna mig glad. En fräck, glad och ung feminist kan det bli bättre. Nu sist önskade hon att våldtacktsmännen som härjade under hennes framträdande skulle brinna i helvetet. Nu är jag en kristen man med ett något komplicerat förhållande till helvetet och dess förgårdar. Men jag måste säga att jag har full sympati för en ung kvinna med sådana känslor. Det är hennes fulla rätt. Jag tycker att alla karlar som känner sig förorättade för att hon drar alla karar över en kam, säger jag bara:
 att även om jag inte i hela mitt liv har våldfört mig på en kvinna, känner jag ett ansvar som vuxen man för varje våldtäckt, varje slagen kvinna. De män som inte ser det, är mer än lovligt pantade.

Bild; Zara Larsson by Daniel Åhs

Ny rullstol

Jag är nu en stolt användare av en #Panthera U3. Det är häftigt att kunna röra sig smidigt igen. Till hösten hoppas jag kunna dra igång i rullegruppen här i Göteborg. Jag har lyckats ok med kosten men jag är inte där jag vill vara när det gäller rörelse. Jag är faktiskt stolt över att bo i ett land där man i huvudsak får de hjälpmedel man behöver även om jag kan tycka att reglerna kring hjälpmedel, ofta är lite konstiga. Man kan tillex. utan problem få en dyr och avancerad elrullstol men man kan inte få en handdriven cyckel som vuxen. I vilken forskningsrapport kan man finna att kroppsrörelse är mindre viktig för en 50 åring än för en 17 åring. Men som sagt jag är tacksam för min nya rulle