lördag 24 december 2016

GOD JUL!

När ni läser detta firar jag förhoppningsvis jul på Sommarsol i Vejbystrand.
För de flesta av oss är julen i mycket en familjehögtid. Ett flera dagars fredagsmys. För oss kristna är det ju inte någon skillnad i det mellan oss och mer sekulariserade familjer. Men för oss är det också en högtid för att fira en ung bostadslös flicka som vi vet att hon enligt bibelns berättelser måste lämna sitt hemland för att rädda livet på sin nyfödda.

Vår jul firar vi alltså till minne av en bostadslös judisk flyktingfamilj. Den babyn blev en megakändis och en inspirationskälla till en världsreligion. Vi vet inte vad Maria och Josef tänkte, men inte var det att rädda livet på Guds son. Jag tror att de helt enkelt ville rädda livet på sin son. Jag funderar på vilka människor vi skyddar här i Sverige. Säkert ett antal rövare. Men tänk om vi också skyddar framtidens Mahatma Gandhi eller Nelson Mandela. Gandhi från Rosengård eller Mandela från Angered. 

Foto: ChurchAds.Net, julekampanjen i 2010Julen handlar om Kristusbarnet. Men också alla barn som är hemlösa och på på flykt i och utanför Sverige


God Jul och Guds frid för oss alla från Tori och Håkan

Inga kommentarer: