onsdag 12 augusti 2009

Göteborg - Sätela tur och retur med Västtrafik

Att det aldrig får vara enkelt! Jag har varit på ofrivilligt äventyr -Jag har åkt med Västtrafik till Sätela. Sätela är ett litet samhälle i Marks kommun och ligger på ungefär 45 minuters bussväg, från Göteborg. Västtrafik lyder under regionens tillgänglighetskrav och hade installerat en lift på buss 330. Problemet var bara att busschauffören inte kunde hantera liften så vi försenade bussen med ca en halvtimme. Sedan var problemet att vi var två som satt i rullstol och kompisen hade också med sig Gustav på ett och ett halvt år med sig.
Nå väl det gick bra min rulle och barnvagnen stuvades in i bagaget och polaren körde in med permobilen i bussen. Lärdom: Även när det finns utrustning som gör kollektivtrafiken är det viktigt att chaufören är kompetent på sitt jobb.

Sedan när vi skulle åka hem kom samma chauför och nu ville hon inte samarbeta alls eftersom en kvinna med barnvagn redan okuperade rullstolsplatsen. Hon ville inte heller lasta in varken barnvagn eller min rulle i bagaget.

Efter en del parlamenterande så åkte bussen och kvar stod vi snopna kvar med våra rullar barn och barnvagn och två assistenter som gärna ville komma hem för att sluta sina pass.

Min kompis ringde till en chefperson på Västtrafik och vi blev lovade att Västtrafik skulle betala en rullstolstaxi till oss men just då kom en ny 330 med en ny chauför som inte lyfte på ögonbrynet ens utan körde ner liften, fick in mig och polarn och slängde in rullstol och barnvagn på mindre än fem minuter. Tänk vad enkelt det plötsligt kändes plötsligt. När jag kom hem var jag helt slut för något som skulle bli en liten dagskonferens blev till en aktion Varför får det aldrig vara enkelt.

Inga kommentarer: