onsdag 15 juli 2009

Tillgänglighetsmatchen Göteborg Stockholm


DHR i Göteborg har något att lära av DHR Stockholm som har fått igång DN att skriva ett antal articklar om tillgänglighet. Stockholm ska ju vara Europas tillgängligasre huvudstad till nästa år. Detta har man under ett antal år satsat 100 miljoner på per år men problemet är att det bara inte är ett SMARTA mål. Här har vi nått längre på Västkusten, däremot satsar Göteborgs stad inga pengar på att tillgängliggöra Göteborgs Gatumiljö.
Alltså så har DHR i Väst lyckats bättre med att få landstinget och kommunen att samarbeta kring smarta mål. Stockholm har fixat fram pengar men har ingen aning om vad man skall göra med dem Kanske bäst att ha en storstadskonferens mellan DHR Stockholm och Stockholmsdistriktet Göteborgsavdelningen och Västra Götalandsdistriktet.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Håkan! Jag visste minsann inte att du hade en blogg, rolig läsning :) Visst vore det fantastiskt med pengar till kommunen för att göra något åt den bedrövliga gatumiljö vi har i Gbg. Man får fixa och trixa ihop stålarna i dagsläget. Det vore kul om Gbg blev Sveriges mest tillgängliga stad. I år satsas det på barnen i den rödgröna budgeten. Nästa år bör fokus ligga på tillgängligheten, hur ska vi fixa det? Facebook-opinion? Sköt om dig vännen. Kram Ilona