torsdag 30 december 2010

Blir man en bättre älskare av att ha en rörelsenedsättning


Som ni vet följer jag flödet kring #prataomdet som är en väldigt spännande möjlighet att lägga ut dålig sex som ligger i gråzonen till sexuellt utnytjande ett inlägg från
Mia där hon berättar om hur en killkompis kastar sig över henne och har sex med henne utan någon som helst komunikation. Jag skrev följande kommentar på hennes inlägg:

" Jag blir förbannad och förbluffad över hur en man i dag kan bete sig så. Har många män förmågan att bli blinda, döva och stumma när de har sex. Helt obegripligt. Jag skulle aldrig kunna ha sex utan att använda ögon för att se min partner gärna i ansiktet, mina öron, för att höra kärleksord och kåtord andning ja mina ord som förhoppningsvis ökar vår gemensamma eld. Visst har jag haft dålig sex, som bara bestått av någon slags uttömning för oss bägge. Det du beskriver är inte bara dålig sex det är också förbannat tråkig sex för bägge parter. Genom att läsa prataomdet har jag börjat fundera på om jag har en fördel av att ha nedsatt rörelseförmåga och därför varit beroende av att kommunicera för att sex överhuvudtaget skall fungera. Visst visste jag att detta med att leva med en funktionsnedsättning kan ha en fördel, men jag trodde inte att det kanske har gjort mig till en bättre älskare"

Kanske raljerar jag lite med den beskrivna mannen och hans kommunikationsblockeringar när han har sex. Men tänk om jag har rätt att jag fått en vinst genom att tvingas kommunicera för att fungera även i mitt sexliv och detta har tillfört både mig och mina partners större njutning är det inte en härlig tanke för alla oss som haft komplex i kärlekslivet på grund av våra funktionsnedsättningar.
1 kommentar:

Nalle1962 sa...

Hallå där min vän!

Sex och samliv är härligt och vackert. Ett intresse jag brinner starkt för. Jag kunde inte låta bli att små le för mig själv när jag läste ditt inlägg. Därför har jag nu fattat pennan, "tangenterna", för att skriva följande svar på din undran, "Blir man en bättre älskare av att ha en rörelsenedsättning?".

En annan anledning till mitt leende är att jag känner igen mig i den kommunikation som du nämner och som även för mig är ett måste för att kunna ha bra sex med en kvinna där vi inte är van vid varandra än.

Jag brukar ofta få höra kommentarer från mina sexpartner som, "jag har aldrig haft så roligt sex" eller "jag blev förvånad över hur tänd jag blev av att vi måste prata och så om sexet" eller min favorit "jag har aldrig varit så avslappnad och samtidigt få höra dig berätta vad som fungerar byggde upp min nyfikenhet och tog bort min rädsla att inte duga - fan vad spännande och skönt det var".

Funkis eller inte så är respekt, kommunikation och val av partner A och O för ett väl fungerande och underbart sexliv. Men det gäller att hitta en balans för om det blir för mycket snack försvinner lätt lusten efter ett tag. Gå på känslan och viska lite då och då hur, när men aldrig varför. Varför man måste ha det på ett speciellt sätt tar man efteråt när glöden svalnat.

Hoppas du har förståååt..?
Nalle Ballou