måndag 8 november 2010

På genrep med Scenkommet

Hans Sjöberg Konstnärlig ledare på teatergruppen Scenkommet har gjort en klassisk föreställning med tablåer men där han blandat film och scenkonst.Det är föreningen VSA-Sverige som står bakom teatergruppen Scenkommet. I lördags var det dags för premiär på föreställningen Skuggor. Jag hade förmånen att få gå på Fredagens genrep på föreställningen, De intryck jag redovisar här är från genrepet.


Det är en avancerad amatörteater-grupp som vi får se på Redbergsteatern. De har tillsammans har gjort en föreställning full av spännande anslag som till ex blandning av scen och film - mask och realism minialistisk dekor och avancerad retro i sina stumfilmstablåer.

Alla skådespelarna fick plats för sitt spel om man jämställer de filmiska de filmade scenerna med de som utspelade sig i "real life"
Men jag känner att jag särskilt vill lyfta fram Ann-Marie Fågelberg och Charlotte Nilsson, Anne-Marie för hennes sparsmakade kroppsspråk och Charlotte för hennes intensitet

Det enda negativa man kan säga om föreställningen är att de olika scenerna inte hänger ihop och det är synd eftersom delarna är så bra. Att blanda film och scen i real life är något som kan vidaruetvecklas för att bli mer integrerade med varandra


Inga kommentarer: